top of page
asu-11-zwemtraining.jpg

Amsterdamse Sport Unie '11

De Amsterdamse Sport Unie ’11 is een sportvereniging voor duursporters. De focus ligt op triathlon, hardlopen, wielrennen, zwemmen en roeien.

Leden van de ASU ’11 kunnen gezamenlijk trainen en deelnemen aan wedstrijden of evenementen. Indien hier een licentie voor nodig is kan deze met korting via de ASU ’11 worden aangeschaft. Tevens organiseert de ASU ’11 jaarlijks een aantal sportevenementen, zoals de Bosbaan Swim (september) en de Bosbaan Run ​(december).

 

Achtergrond

De Amsterdamse Sport Unie ’11 is een nieuw initiatief. Al enige jaren zijn er trainingen en evenementen onder oud wedstrijdroeiers van verschillende Amsterdamse roeiverenigingen waarin gezamenlijk gesport wordt. Deze sporten zijn vaak hardlopen tijdens een van de roeiers outdoor trainingen; wielrennen op het circuit van Sloten, het rondje van de maandagavond of het Rondje IJsselmeer; of triathlon tijdens de ST triathlon, de Royal Bosbaan Swim, Triathlon Amsterdam of Triathlon Alpe d’Huez. Tenslotte wordt er door een aantal veteranen ook natuurlijk gewoon nog geroeid op evenementen als de Skiffhead, de Head of the River en de Head of the Charles in Boston.

 

Sporten

Op basis van al deze activiteiten is het idee ontstaan om deze activiteiten te clusteren en om er een goede organisatie in aan te brengen. De ASU'11 richt zich op duursporters. De ASU ’11 is een omnisportvereniging die de volgende sporten verenigt en aanbiedt: triathlon, zwemmen, hardlopen, wielrennen en roeien. Er wordt aansluiting gezocht bij de betreffende nationale sportbonden. Waar nodig wordt er samengewerkt met bevriende verenigingen voor het gebruik van faciliteiten en materiaal.

Licenties

De ASU ’11 stelt zich – onder meer – ten doel om in al de aangeboden sporten voor leden (wedstrijd) licenties tegen korting aan te kunnen bieden. Dit kan omdat u lid bent van een vereniging. Dankzij een licentie is het bijvoorbeeld mogelijk om in gunstigere vakken te starten tijdens loopevenementen, zijn deelnames aan triathlons minder duur en kan er bijvoorbeeld tegen sterkere renners worden gereden op Sloten. Lees hier meer over de licenties

Geschiedenis: About

Lid worden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag lid worden van de Amsterdamse Sport Unie '11?

Vul dan deze google form in.

Word lid
bottom of page