top of page

ASU'11 partner stelt zich voor: AthleteSportsWorld

Hallo mede-ASU leden, Een deel van de ASU zal mij al kennen maar door de exponentiële groei van de ASU in de laatste jaren zal ook een groot deel mij (nog) niet kennen. Ik ben Matthias Huitema en sinds 2013 lid van de ASU en eigenaar van AthleteSportsWorld. Vanaf de beginjaren heb ik mogen meemaken hoe deze leuke vereniging is gegroeid van een stabiele 15 leden tot een volwassen vereniging met enthousiaste en fanatieke duursporters waarbij ieder zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen en lekker kan sporten. Erg gaaf om te zien. Veel hebben jullie mij echter de laatste jaren niet gezien bij de evenementen van de ASU (wel bij Wattbike in de pre-Corona tijd) doordat ik mij vooral heb bezig gehouden met de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ook helpt het niet voor mijn eigen sportprestaties om 3 kinderen te krijgen. Gelukkig hebben ze ondertussen de leeftijd dat er steeds meer mogelijk is. Sinds vorig jaar zomer ben ik verhuisd uit Amsterdam om mij in het leuke Amersfoort te nestelen. Nu moet ik zeggen dat we in Amersfoort wellicht een ASU-dependance kunnen gaan oprichten (voordeel is dat we de naam niet hoeven aan te passen) nu er steeds meer ASU leden deze kant op komen. Met AthleteSportsWorld ben ik sinds jaar en dag partner van de ASU en hebben wij de evenementen van de ASU ondersteund zoals de BosbaanRun en evenementen georganiseerd door ASU leden zoals de Co-Cycling Tour. Graag maak ik gebruik van het aanbod van de ASU'11 om vanuit dit partnership iets meer over AthleteSportsWorld te vertellen.

AthleteSportsWorld is eind 2016

opgericht en komt voort uit drie eerdere webshops die ik sinds 2011 had. Eind 2015 realiseerde ik mij dat er eigenlijk geen goede aanbieder was van triatlon gerelateerde producten in Nederland en hier wilde ik iets aan doen. Na het schrijven van een businessplan en het vinden van een kleine investeerder ben ik begonnen met de verkoop van wetsuits o.a. het merk Zone3 en Dare2Tri. Na een moeilijk eerste seizoen in 2017 kregen we in 2018 de smaak te pakken en kwam het merk ROKA erbij. Momenteel zijn wij van dit merk de enige officiële verkoper in Europa.

Dankzij een tip van ASU lid Hessel Dreteler zijn wij in 2019 gestart met de leuke fiets- en hardloopsokken van Sporcks. Deze sokken zijn al jaren een hit en werken samen met vele buitenlandse triatleten zoals Lucie Charles, Javier Gomez en Sebastian Kienle. Daar kwam ook het dealership van Wahoo bij. Momenteel wordt een groot deel van de omzet van ASW gerealiseerd in het buitenland. Door het feit dat wij de website in zes talen voeren worden wij goed gevonden in Europa. Erg leuk om te zien dat de hiervoor geleverde inspanningen effect heeft. Het assortiment van AthleteSportsWorld is sinds de oprichting flink gegroeid en momenteel proberen we in elke productcategorie een of meerdere merken aan te kunnen bieden. Elke dag struin ik Instagram en het internet af naar leuke onbekende merken en producten. Heb je een tip? Schroom dan niet om deze aan mij door te geven (hello@athletesportsworld.com)

In de laatste 1,5 jaar zijn wij begonnen met de hardloopkleding van 2XU en van Compressport, de fietsen van BH Bikes en zijn wij officiële dealer geworden van Tacx en Garmin. Ook kun je recent de helmen van Kask bij ons krijgen. Vanaf het najaar 2021 komt daar de uitgebreide wintercollectie van Gobik bij. Ook weer een gaaf leuk merk!Grootste uitdaging voor ons de komende tijd is het op peil houden van de voorraden. Door Covid, de explosieve groei van de buitensporten, rubberziekten, dwarsliggende schepen en mega gestegen containerschepen en de chip tekorten is het een uitdaging om genoeg producten binnen te krijgen. Ben je dus nog op zoek naar een nieuwe fiets, ketting, cassettes, binnen- of buitenbanden, fietscomputer enz. wacht niet te lang want de beschikbaarheid is echt minimaal en de levertijden mega lang. Voor de toekomst hopen we een mooie winkel in het midden van Nederland te kunnen openen. De plannen hiervoor zijn in de maak. Tot die tijd worden vanuit onze showroom in Amsterdam aan de Schollenbrugstraat alle bestellingen verstuurd en ontvangen wij je graag voor een kop koffie, advies of een praatje. Kijk wel even op Google Maps voor de openingstijden. Oh ja, kopen kan ook daar. Wist je dat ASU leden altijd korting krijgen? Zowel online als offline.

  • Online : maak even een account aan en stuur dan een mailtje naar hello@athletesportsworld.com. Zet er dan even in dat je ASU lid bent. Dan zetten we je in de ASU kortingsgroep

  • Offline : geef bij het afrekenen aan dat je ASU lid bent. Dan passen we de korting direct toe.

Voor vragen, opmerkingen enz kun je altijd bij mij of mijn collega’s terecht. Op de website kun je al onze contactmogelijkheden bekijken (Whatsapp, Chat, email, bellen, enz). Tot snel op de Schollenbrugstraat of bij een van de ASU evenementen.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page