top of page

Heren 2 sluit seizoen 2021 als vierde af

Op de dag dat heel Vlaanderen is leeggelopen voor het WK wielrennen moesten de ASU Heren 2 naar Enschede afreizen voor een spetterende finale. Dennis, Eric, Hessel en Jurjen zouden het uitstekende resultaat van de laatste wedstrijd in Almere willen evenaren.

Het format team time trial staat dit team op het lijf geschreven. De heren doen immers niet veel voor elkaar onder bij het zwemmen, kunnen goed samen fietsen en hebben een sterk eindschot in de benen.

Om 13:31:15 exact duwden de heren af in het zwembad van de Universiteit Twente. Binnen acht minuten konden Hessel en Jurjen uit het bad klimmen, kort gevolgd door Eric en Dennis. Volgens plan, zodat Dennis het gat richting de eerste twee kon dichten op de fiets.
Tijdens de vijf rondes op de fiets kon het team vier anderen inhalen, maar bleek dat er nog een flinke eindsprint nodig was. Achteraf bleek de positie na het fietsen de vijfde plek.


Het sterke eindonderdeel werd als een echt team afgelegd. Hessel sloot kort na T2 aan bij Dennis en Jurjen, en de laatste kon met het nodige duwwerk het tempo bijhouden. Met de snelste looptijd (bijna een minuut sneller dan het volgende team) werd de tweede plek op het podium veilig gesteld. Iets eerder op de dag bleek Veenendaal slechts vijf seconden sneller.


Na prachtige resultaten in Klazienaveen, Almere en Enschede kon ASU H2 opklimmen naar een vierde plek in het eindklassement. Er is duidelijk laten zien dat er een goede brede ploeg bestaat als aanvulling op de eerste heren. De routiniers in het team wisten het al, en ook de debutanten in het team hebben laten zien de 3e Divisie uitstekend aan te kunnen, met een mooie vierde plek als resultaat. Volgend jaar doen we weer een gooi naar promotie!57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page