top of page

How to become teammate of Alejandro Valverde....

Pim geeft ons een inkijkje in zijn Zwift avontuur.....


Zwift, een leuk spelletje waarmee ik mezelf fit wilde houden tijdens de winter. Het idee was om vanuit de huiskamer even een uurtje een intervaltraining te doen, zodat ik niet naar buiten hoeft om kilometers te maken op de fiets in de koude en natte wintermaanden. Maar door de coronapandemie en het ontbreken van de triathloncompetite heeft Zwift ook een andere behoefte kunnen vervullen; namelijk de competitie en je eigen grenzen opzoeken in wedstrijdvorm. Dat ik vanuit mijn bescheiden huiskamertje in Amsterdam uiteindelijk een contract bij het toch wel iconische Movistar heb verdient had ik in mijn wildste dromen nog niet eens voorgesteld, maar here we are…


Ik was niet de enige met die drang naar competitie in een jaar als 2020, daarom is de hele Zwift community ook flink gegroeid het afgelopen jaar en is er zelfs een competitiestructuur opgezet waarin honderden teams wekelijks meedoen, waarin promotie/degradatie mogelijk is en waarin teams prijzengeld kunnen winnen. De meeste teams in de “Premier League” oftewel de hoogste divisie hebben al diverse sponsors kunnen aantrekken omdat de potentie groot is en ook ik deed daaraan mee met een leuk Nederlands team genaamd “Dutch Racing”, met o.a. Thijs Zonneveld, Jasper Ockeloen en Etienne van Empel erin.

Toen ik in februari (samen met 250 anderen) een uitnodiging kreeg om try-outs te komen doen voor het nieuwe team van Movistar heb ik daar niet over getwijfeld, niet omdat ik erin geloofde dat ik de uiteindelijke selectie zou gaan halen, maar vooral omdat het betekende dat ik meer wedstrijden tegen extreem goede renners kon rijden, wat mijn eigen conditie alleen maar ten goede kan komen en ook omdat ik stiekem ook wel een beetje verliefd ben geraakt op afzien op mijn fiets in de woonkamer.


Van het een kwam het ander, en na 4 loodzware weken waarin ik o.a. 3x een PR op de 20’ heb gezet en ik een vorm vond die ik nog nooit heb meegemaakt kreeg ik de aankondiging dat ik was uitgekozen om de kleuren van Movistar te mogen vertegenwoordigen voor het komende jaar. Als je me dat 3 maanden geleden had verteld dan had ik je nooit geloofd.

Tot nu toe word ik flink in de watten gelegd. Mijn koelkast staat vol met RAW isotone energy drink. Ik heb een la vol met 226ers gels/bars/voedingssupplementen en daarnaast heb ik een nieuwe Canyon aan de muur en rij ik al mijn ritjes volledig in Movistar tenue, ik heb zelfs mijn eigen kussen gekregen, ook geheel in Movistar blauw natuurlijk!


Gelukkig word ik door het team vrij gelaten om mijn ambities buiten het e-racen en het promoten van de sport en het team ook waar te maken, waardoor ik deze zomer “gewoon” nog steeds mee mag doen met de competitie en andere triathlons, waar ik ook nog steeds extreem veel zin in heb! Ik hoop jullie daar en tijdens andere activiteiten weer een keer te kunnen spreken! En mocht je meer over mijn eRider cycling avonturen bij @movistar_eteam willen weten volg me op Instagram
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page